top of page
Search
  • Talent Trondheim

TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL OG TALENTENE

Også i år har Trondheim kammermusikkfestival gitt unge stemmer stor plass, når de får boltre seg i mesterklasser og briljere ved en rekke konserter festivaluka igjennom. Her er talent-høydepunktene fra årets program!SØNDAG 18.9. kl 16, 18 og 18:45 - Festivalåpning: Vandrekonsert på K-U-K

Under festivalens åpningskonsert presenterer musikk, kunst og ungt talent i tett samspill. Publikum tas med på vandring gjennom de spen­nende rommene i kunsthuset K-­U­-K, hvor ungt kunstnerskap alltid er viet stort fokus. Juniorsolistene, Trondheimsolistenes rekrutteringsorkester, urfremfører musikk av Ingrid Øygard Steinkopf, som i 2019 deltok på "Ung lyd, festivalens eget utviklingsprogram for unge komponiser. Verket er direkte inspirert av bilder i utstillingen lagd av Trond­heims­kunstneren Idun Baltzersens. Som del av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNBs ArtEx-program representerer hun det fremste av ungt norsk talent på kunstfeltet.


Les mer om konserten her.


Juniorsolistene i aksjon. Foto: Ole WuttudalMESTERKLASSER TIRSDAG - LØRDAG

Kammermusikkgrupper fra NTNU Institutt for musikk deltar i mesterklassene som foregår på dagtid tirsdag-lørdag under festivaluka. Mesterklassene er åpne for publikum og har gratis inngang. Dette er en unik mulighet til å møte et utvalg av festivalartistene i mer intim setting, hvor de deler kunnskap og erfaring med unge talenter.


Les mer og se timeplan her.ONSDAG 21.9. kl 19:30 – Hyfer: NTNU Kunnskapsfest

Festivalen inviterer tilstorslått åpningskonsert for Hyfer, NTNUs nye kunnskapsfest, hvor den prestisjetunge Gunnerus­prisen skal deles ut. Konserten blir en feiring av det anerkjente musikkmiljøet ved Institutt for musikk NTNU, som kan skilte med komponister og utøvere i verdensklasse. Tidligere doktorgradsstipendiat Håkon Magnar Skogstad skal sammen med Trondheimsolistene fremføre sin Spelemannprisvinnende klaverkonsert i tangostil. Institutt for musikk har også mange av Trondheimsolistenes medlemmer på samvittigheten, og som alltid sitter det strykerstudenter derfra i orkestret.


Billetter og mer informasjon finnes her.


TORSDAG 22.9. kl 12:00 – Hjemme hos PKA Arktitekter

To unge kammermusikkgrupper presenteres på denne konserten. Duoen Florian og Emil Rademacher Krogsæther er to prisbelønte brødre fra «Stjernekampbygda» Tomrefjord. Emil (tuba) vant sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap 2021 og har konkurrert internasjonalt. Florian (althorn) ble Årets Musiker i Ungdommens musikkmesterskap 2019 og fikk Publikumsprisen og ble kåret til Årets Talent. Begge er med i NTNUs talentprogram «Unge musikere».


Årets TICC Juniorensembe, Sonoro strykekvartett, ble stiftet i 2019, og består av Martha-Pil Neumer (fiolin), Tuva Odland (fiolin) Joshua Kail (bratsj) og Hedda Aadland (cello). De har studert ved Barratt Due musikkinstitutt, og er en del av Young Oslo Quartet Series (2019-2021). Som en del av den unge kvartettserien får de konsertopplevelse og mesterklasser med verdenskjente kvartetter.


Konsertinformasjon her.


Emil og Florian Rademacher KrogsæterTORSDAG 22.9. kl 18:00 – Hjemme hos Riis

I Ferstad gårds staselige hovedstue skal søskenparene Åsbjørg (bandoneon) og Rannveig (fiolin) Ryeng, og Emil (tuba) og Florian (althorn) Rademacher Krogsæter fremføre heftig tango og virtuos messingmusikk. En bra dose Grieg blir det også, servert av Else Bø og Tonje Eero Hove.


Les mer om konserten her.Åsbjørg Ryeng, bandoneon
FREDAG 23.9. kl 14:00 – Hjemme hos NTNU

NTNU Gløshaugens ikoniske aula egner seg godt for briljant messingklang, noe Emil (tuba) og Florian (althorn) Rademacher Krogsæter skal sørge for under denne konserten. I tillegg møter vi NTNUs egen fløytist Trine Knutsen i samspill med harpist Sissel Walstad, og Trondhjems Studentersangforening under ledelse av Eva Holm Foosnæs.


Les mer her.LØRDAG 24.9. kl 12 og 13 – Talentlørdag powered by Talent Trondheim

Kl. 12.00: NTNU Institutt for musikk på Dokkhuset

Kammergrupper fra NTNU Institutt for musikk er i toppform etter å ha spilt på mester­klasser med festivalartistene tidligere i uka. Her får de vist fram hva de har jobbet med, og det hele toppes med utdeling av NTNU Kammerpris.


Kl. 13.00: Lørdagsskolen i Frimurerlogen

Lørdags­skole-talentene ved Trondheim kulturskole gis en sjelden mulighet til å spille sammen med festivalens internasjonale stjerner. I samarbeid med Norsk kontrabassklubb blir det denne gangen et ekstra fokus på unge kontrabassister, noe som vil munne ut i et stort kontrabassorkester under søndagens festivalfinale i Frimurerlogen.


Mer informasjon her.Strykere under en tidligere utgave av TalentlørdagSØNDAG 25.9. kl 13:00 – Akademiets avslutningskonsert

Klavertrioer fra Trondheim Intl. Chamber Music Academy (TICC) og TICC Juniorensemble har jobbet med iherdig under mesterklassene hele uka. På festivalens siste dag topper de formen og presenterer sitt kammermusikalske pensum godt støttet av festivalartistene Miguel da Silva (bratsj), Hanna Weinmeister (bratsj, Tetzlaff Quartett) og Elisabeth Kufferath (fiolin, Tetzlaff Quartett).


Program og billetter finnes her.


Les også om TICCs turné som foregår rundt om i regionen under hele festivaluka.


88 views0 comments

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page