top of page
Search
  • Talent Trondheim

RYENG OG KROGSÆTER: TALENT TRONDHEIM-PROFILER 2022-24

Updated: Dec 19, 2023
Fra venstre: Åsbjørg Ryeng, Florian og Emil R. Krogsæter


Talent Trondheim Kammermusikkskolen har som et av sine hovedmål å løfte fram talenter fra regionen som har gjort seg særlig bemerket. Fredag 23. september 2022 ble i den anledning Talent Trondheim-profiler for perioden høsten 2022 - våren 2024 utnevnt.


Overrekkelsen fant sted i universitetets klassiske aula på Gløshaugen, under konserten «Hjemme hos NTNU» . Programmet var satt sammen som en feiring av det vitale musikkmiljøet ved NTNU, og var ett av mange arrangement under Trondheim Kammermusikkfestival hvor unge utøvere fikk vist seg frem. Underveis ble de nye Talent Trondheim-profilene presentert: Foto: Ole WuttudalÅsbjørg Ryeng - bandoneon

Messingduoen Emil og Florian Rademacher Krogsæter – tuba og althorn


Åsbjørg Ryeng (30) fra Trondheim trakterer sitt bandoneon på sjeldent utsøkt vis. Fra 10 års alder gikk hun i lære hos Kåre Simonsen ved Trondheim kulturskole, og siden tok hun mastergrad ved NMH under landets mest profilerte utøver på bandoneon, Arne Glorvigen. Med sitt allsidige repertoar innen argentinsk tango, klassisk, samtidsmusikk og populærmusikk, er hun aktiv både som solomusiker og i ulike konstellasjoner. Hun har opptrådt med TSO og Trondheimsolistene flere ganger og var en av festivalartistene under Trondheim kammermusikkfestival 2022.


Åsbjørg Ryeng - bandoneon. Foto: Ole Wuttudal


Emil (16) og Florian (13) Rademacher Krogsæter utgjør en spennende og nyskapende blåserduo. Brødrene er oppvokst i Tomrefjord og begge har, sin unge alder til tross, gjort seg behørig bemerket på henholdsvis tuba og althorn. I mai 2022 var Emil solist med TSO under konserten «Superonsdag», og duoen medvirket på flere konserter under årets Trondheim kammermusikkfestival. Begge er tatt opp ved NTNUs talentprogram «Unge musikere», hvor de i tillegg til sitt hovedinstrument har fokus på samspill og duo-repertoar.Emil (tuba) og Florian (althorn) Rademacher Krogsæter. Foto: Ole Wuttudal


Under konserten fredag viste talentene alle de tilstedeværende hvorfor de har fortjent utmerkelsen. Åsbjørg kvitterte med virtuos tangomusikk og Emil og Florian fylte aulaen til randen med sin fantastisk samspilte messingklang.


Talent Trondheim ser fram til å på ulike måter støtte og profilere disse unge musikerne i tiden som kommer. Konsertengasjementene under årets Trondheim kammermusikkfestival markerte starten på dette, og i tillegg ble de tildelt et stipend på 10 000 kr som de fritt kan disponere til sin videre kunstneriske utvikling.
133 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page