top of page
Search
  • Talent Trondheim

TALENT TRONDHEIM-PROFIL: Astrid Nordstad

ASTRID NORDSTAD - MEZZOSOPRAN


ASTRID NORDSTAD er oppvokst i Trondheim, hvor hun tidlig trådte inn i byens kulturliv og utviste stort talent på arenaer som Lørdagsskolen og Nidarosdomens jentekor. Nordstad har studert opera i København og Oslo, og i sesongene 2018-2020 er hun solistpraktikant ved DNO&B. I 2018 hadde hun rollen som Flora i Trondheim Symfoniorkester & Opera oppsetning av Verdis La Traviata. Astrid Nordstad gleder seg over å være Talent Trondheim-profil: "Dette er for meg et veldig fint ankerpunkt å få, fordi det knytter meg til min bakgrunn og det som har lagt grunnlaget for min utøvende karriere. Det var gjennom Nidarosdomens jentekor jeg ble oppfordret til å søke Lørdagsskolen, og på denne konsertarenaen oppdaget jeg hvor naturlig det falt meg å synge solistisk, og hvor godt jeg likte det. Å møte likesinnede og andre talent var også veldig viktig. Menneskene, miljøet og lærekreftene her har vært avgjørende for valget jeg tok om å bli profesjonell sanger."


Talent Trondheim har som ett av sine hovedmål å støtte og løfte fram talenter fra regionen som har gjort seg særlig bemerket. Det er derfor med stor glede at vi høsten 2020 lanserte Astrid Nordstad (mezzosopran) og Gemelli strykekvartett som våre Talent Trondheim-profiler.

Vi ser fram til å gi disse unge musikerne ekstra muligheter for eksponering og utvikling av sitt talent. Gjennom blant annet konserter, seminar- og undervisningsaktiviteter, innspillingsressurser og solistoppgaver vil de presenteres for publikum, som rollemodeller for andre talenter, for konsertarrangører og musikklivet for øvrig. Foto: Lasse Berre


123 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page