top of page
Search
  • Talent Trondheim

Eivind Ringstad og TSO spiller inn Ståle Kleibergs bratsjkonsert

Updated: Apr 22, 2021

Trondheim symfoniorkester og Talent Trondheim har denne uken hatt en av landets fremste talenter på bratsj i manesjen, når Eivind Ringstad har spilt inn «Concerto for viola» av Ståle Kleiberg.

Foto: Morten Lindberg


Musikken var ferdig komponert rundt juletider 2019, og Kleiberg og Ringstad har siden hatt jevn kontakt under innstuderingen og ferdigstillelsen av verket. Med tanke på at musikklivet ble snudd på hodet i midten av mars er de takknemlige for at denne prosessen og innspillingen har latt seg gjennomføre som planlagt.


"Vi rakk å møtes èn gang i Oslo før koronarestriksjonene inntraff, siden har arbeidet måttet foregå over Skype. Eivind har stått med bratsjen og jeg har snudd meg mellom pianoet og dataskjermen. Til tross for utfordringer med lydkvalitet og forsinkelser i bildet har det fungert greit," forteller Kleiberg.


De siste månedene har bydd på kanselleringer og mange omskiftninger også for Ringstads del, men dette har i sin tur gitt ekstra ro og dybde i øvingen. En stor fordel når et nytt verk skal tolkes, innstuderes og nå spilles inn.


"Det er første gang noen har skrevet et solistverk til meg, og jeg synes å merke i bratsjstemmen at komponisten har hatt meg i tankene. Det er stor stas, og veldig fin musikk!"


Innspillingen har vært ledet av dirigent Peter Sebastian Szilvay og produsent

Morten Lindberg fra 2L. Konserten urframføres sammen med TSO og dirigent Tabita Berglund våren 2021.29 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page