top of page
Search
  • Talent Trondheim

TALENTPROFIL ÅSBJØRG RYENG I STUDIO


NTNU Institutt for musikk ga Talent Trondheim-profil Åsbjørg Ryeng (bandoneon) en innspillingsdag i sitt topp moderne lydstudio på Olavskvartalet. Resultatet ble et helt album!


Rannveig Ryeng (t.v.) og Åsbjørg Ryeng (t.h.).


Åbjørg Ryeng har siden høst 2022 vært talentprofil for Talent Trondheim Kammermusikkskolen. Programmet går ut på å støtte og profilere talenter fra regionen, og som ledd i dette fikk Åsbjørg muligheten til å gå i studio i regi av NTNU Institutt for musikk. Hun tok med seg sin søster Rannveig Ryeng (fiolin) for å spille inn både gamle og nye deler av sitt duo-repertoar. Arrangementene har de gjort selv, og det viser seg at de har ventet på en anledning som dette:


- Det var så fint at vi endelig fikk spille inn repertoaret vårt. Vi har tenkt å gjøre det lenge, så det var fantastisk å få et litte dytt fra dere!! Nå er det endelig gjort, sier Åsbjørg.Rannveig og Åsbjørg Ryeng har spilt sammen så lenge de kan huske, og har ved siden av klassisk musikk spesialisert seg i sjangeren argentinsk tango. Søstrene er fra Trondheim, og valgte begge å utdanne seg ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. De siste årene har de - sammen og hver for seg - jobbet på teater og konsertscener hjemme i Norge, ute i Europa og i Argentina. De er aktive i ensembler som Tangueros del Norte, Los Osos Polares, El Muro Tango, Tango Ensillado og Cantango. De siste årene har de også turnert mye med den kulturelle skolesekken med forestillingen «Bandoneon».Åsbjørg har gjennom sin posisjon som talentprofil blitt gitt konsert- og solistoppgaver på Trondheim kammermusikkfestival, med Trondheimsolistene, Juniorsolistene og Trondheim symfoniorkester. Hun har spilt inn plate med Trondheimsolistene og mottatt coaching i regi av Talent Norge - for å nevne noe. Nå er det bare å glede seg til å la myke argentiske tangotoner strømme ut av høytalerne når plata kommer!


Foto: NTNU Institutt for musikk


17 views0 comments

Comments


bottom of page