top of page
Search
  • Talent Trondheim

Stemmeprakt og samspill på Talent Trondheim-konserten!

Updated: Nov 24, 2021
Talent Trondheim kammermusikkskolen avslutter snart sin første tre-årige prosjektperiode, og har på denne tiden etablert seg som en viktig aktør innen langsiktig og bredspektret talentutvikling. For å feire dette, og for å vise fram det ypperste av talent i miljøet, inviterte vi våre Talent Trondheim-profiler Astrid Nordstad (mezzosopran) og Gemelli strykekvartett, til å holde kammerkonsert i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek torsdag 18. november.


Og for en konsert det ble!Gemelli strykekvartett hadde i forkant av konserten øvd mange dager i Trondheim symfoniorkesters lokaler, og fått undervisning gjennom Trondheim kulturskole. Dagen før hadde de også spilt på mesterklasse med Julian Rachlin, juryleder for Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris, som også gikk av stabelen 18. november. Det var med andre ord en grundig forberedt og inspirert strykekvartett som inntok podiet, og det var tydelig under deres fremføring av 1. og 3. sats fra Borodin strykekvartett nr 2, at dette er et ungt ensemble som jobber hardt og seriøst.


Astrid Nordstad viste at hun er en helstøpt utøver med en stemme som vil ta henne langt. I samspill med Mona Spigseth på klaver, først med Frumeries "Hjärtans sånger", trollbandt hun hele publikum med sin fantastiske stemmeprakt og genuine tilstedeværelse i musikken, . Under fremførelsen av Dvoraks "Zigeundermelodien" hadde hun publikum i sin hule hånd allerede under introduksjonen, da hun på levende vis formidlet innholdet i de tsjekkiske tekstene.Omlag 60 personer fant veien til konserten som ble, slik ambisjonen var, en intim konsertopplevelse hvor talent og samspill stod i fokus. Blant de fremmøtte fant vi andre unge talenter, tidligere medspillere og lærere av aktørene, en tysk agent med internasjonale kontakter og talentspeiderbrillene på - og selvfølgelig de som simpelthen trengte en dose kammermusikk på en travel og mørk torsdag i november, og som vet å sette pris på god musikk og ungt talent!


Talent Trondheim takker Astrid Nordstad og Gemelli strykekvartett på det varmeste, både for denne konserten og for at de det siste året har vært viktige profiler for prosjektet som helhet. Konserten er gjort mulig gjennom økonomisk støtte fra Trondheim kommune og Sparkebank1 SMN, og Talent Trondheim er en satsing under Talent Norge.


Foto: Torstein Olav Eriksen


78 views0 comments

Comments


bottom of page