TALENT TRONDHEIM  PRESENTERER:
GEMELLI STRYKEKVARTETT
OG ASTRID NORDSTAD, MEZZOSPORAN

Talent Trondheim har som ett av sine hovedmål å støtte og løfte fram talenter fra regionen som har gjort seg særlig bemerket. Det er derfor med stor glede at vi høsten 2020 lanserte Astrid Nordstad (mezzosopran) og Gemelli strykekvartett som våre Talent Trondheim-profiler.

Vi ser fram til å gi disse unge musikerne ekstra muligheter for eksponering og utvikling av sitt talent. Gjennom blant annet konserter, seminar- og undervisningsaktiviteter, innspillingsressurser og solistoppgaver vil de presenteres for publikum, som rollemodeller for andre talenter, for konsertarrangører og musikklivet for øvrig.

Astrid Nordstad stående Photo credits L
gemelli%20sittende%20foto%20Kristian%20W

ASTRID NORDSTAD - MEZZOSOPRAN

ASTRID NORDSTAD er oppvokst i Trondheim, hvor hun tidlig trådte inn i byens kulturliv og utviste stort talent på arenaer som Lørdagsskolen og Nidarosdomens jentekor. Nordstad har studert opera i København og Oslo, og i sesongene 2018-2020 er hun solistpraktikant ved DNO&B. I 2018 hadde hun rollen som Flora i Trondheim Symfoniorkester & Opera oppsetning av Verdis La Traviata.

Astrid Nordstad gleder seg over å være Talent Trondheim-profil:

"Dette er for meg et veldig fint ankerpunkt å få, fordi det knytter meg til min bakgrunn og det som har lagt grunnlaget for min utøvende karriere. Det var gjennom Nidarosdomens jentekor jeg ble oppfordret til å søke Lørdagsskolen, og på denne konsertarenaen oppdaget jeg hvor naturlig det falt meg å synge solistisk, og hvor godt jeg likte det. Å møte likesinnede og andre talent var også veldig viktig. Menneskene, miljøet og lærekreftene her har vært avgjørende for valget jeg tok om å bli profesjonell sanger."

Foto: Lasse Berre 

GEMELLI STRYKEKVARTETT

De talentfulle unge strykerne i GEMELLI STRYKEKVARTETT er fra Trondheim og Levanger, og har spilt sammen siden 2018. Kvartetten består av Théba Magos-Vendler (fiolin), Elias Morgan Grimstad (fiolin), Andreas Morgan Grimstad (bratsj) og Tiril Lorås Ystgaard (cello).


I tillegg til kvartettspill har de vært engasjert i Juniorsolistene, Lørdagsskolen og Unge Musikere, og høsten 2020 startet alle på høyere musikkutdanning i Oslo og Trondheim. De vant sin klasse under Ungdommens musikkmesterskap 2020, hvor en del av premien var å delta på Trondheim Kammermusikkfestival som TICC Juniorensemble for 2020.

Foto: Kristian Wanvik

 
  • Facebook

©2019 by Kammermusikkskolen. Proudly created with Wix.com